menusearch
orbitart.ir

تمامی پروژه های ایلان ماسک از ابتدا تا کنون

جستجو
یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۰:۴۹
۱۴۰۰/۶/۱۱ پنج شنبه
(6)
(0)
تمامی پروژه های ایلان ماسک از ابتدا تا کنون
تمامی پروژه های ایلان ماسک از ابتدا تا کنون

Elon mask ایلان ماسک

ایشون یعنی ایلان ماسک یا کامل تر بگیم ایلان ریو ماسک (Elon Reeve Musk‎) یک کارآفرین و مدیر موفق در عرصه تکنولوژی و فناوری های نوین محسوب میشه. پدر ایلان اهل کشور افریقای جنوبی و مادرش کانادایی هست و خودشم توی افریقای جنوبی دنیا اومده و بزرگ شده و بعدا برای تحصیلات آکادمیک وارد کانادا میشه و بعدم هم به آمریکا میره و در دانشگاه پنسیلوانیا لیسانس فیزیک و اقتصاد رو میگیره و بعد هم میره به کالیفرنیا برای ادامه تحصیلات در دانشگاه استنفورد اما بیخیال دانشگاه میشه و از حدود سال 1995 میشه گفت ایلان وارد بازار کار میشه.

ایلان متولد 1971 یعنی الان 50 سالش هست با دارایی در حدود 172 میلیارد دلار و بیش از 7 شرکت و پروژه که یا مدیرشون هست یا سهام دار اصلی این شرکت ها خودش هست.

 

خیلی ها تا اسم ایلان ماسک میاد ذهنشون میره سمت پروژه شرکت ماشین سازی تسلا یا پروژه اینترنت ماهواره ای شرکتش و یا ...
اینجا بررسی میکنیم که چه کارهایی کرده و شرکت هاش دارن روی چه موضوعاتی کار میکنن.


لیست پروژ ها (ترتیب زمان بندی هم در ذکر لیست رعایت شده) :

 

Zip2 :

این شرکت نرم افزاری رو ایلان ماسک با کمک برادرش کیمبال سال 1995 تاسیس میکنن و سال 1999 یعنی 4 سال بعدش همین شرکت رو میفروشن و از قبال فروش این شرکت 22 میلیون دلار به ایلان میرسه. این شرکت کلا خروجیش یه برنامه راهنمای شهری برای کمک به صنعت روزنامه نگاری بود. خریدار این شرکت هم شرکت رایانه ای بزرگ کامپک (Compaq) بود.

 

X.com :

این شاید به اسم نشناسید ولی همون پی پال (paypal) معروف هست که کار خدمات اینترنتی و آنلاین پرداخت های مالی رو انجام میده که متاسفانه توی ایران تحریم هست و اجازه دسترسی بهش نداریم. ابتدا سال 1999 این شرکت تاسیس میشه و علاوه بر پروژه X.com پروژه paypal هم استارت خورد که بعد ها ایلان کلا رفت سمت توسعه paypal و X.com رو کرد زیر مجموعه پی پال، آخر سر هم کلا X.com رو حذف کردن.

این شرکت رو سال 2002 شرکت ای بی (eBay) با 1.5 میلیارد دلار خرید و سهم ایلان از فروش این شرکت 165 میلیون دلار شد.

 

 

SpaceX اسپیس ایکس
SpaceX :

اینجا نقطه اوج و البته بزرگترین ریسک ایلان بود و اون شرکت اکتشاف فضایی خودش یعنی اسپیس ایکس(SpaceX) رو تاسیس میکنه و هدفش هم تولید وسایل نقلیه فضایی و کاهش هزینه های رفتن به فضا و بعدها هدفی برای ایجاد زندگی برای انسان ها توی مریخ بود.

این شرکت تقریبا صفر تا 100 تمام نیازهای یه فضاپیما رو بر طرف کرده و به یک شرکت مادر در زمینه ساخت و تولید فضاپیما و سفینه فضایی تبدیل شده و با ادارهٔ کل ملی هوانوردی و فضا (ناسا) هم همکاری میکنه.


این شرکت سه بخش اصلی (پروژه) در تولیدات و اهدافش داره:

  •  بخش فضایی و پرتاب ها(Space Launches) : راهکار ها و تجهیزات فضایی ارزان تر وپیشرفته تر برای اهداف فضایی پیش رو در سفر به فضا و جا به جایی تجهیزات و انسان ها
  • بخش مخابرات و ارتباطات (Telecommunications) : ارائه خدمات مخابراتی و ارتباطی پیشرفته با قیمت کمتر
  • ماهواره و اینترنت ماهواره ای (Satellite Internet) : ارسال ماهواره های پیشرفته با استفاده از تجهیزات فضایی و ایجاد شبکه ای از ماهواره ها برای ایجاد شبکه اینترنتی پر سرعت در سراسر جهان به اسم استارلینک(Starlink)

نکته: اگر توی ایران دارین دنبال استارلینک و اینترنت ماهواره ای میگردید بیخیال این قضیه بشید، چون هنوز برای خود قاره آمریکا و اروپا هم دسترسی کامل نشده و اصلا از ایران هم مجوز خدمات دریافت نکرده چون به گفته خود شرکت برای حضور در هر کشوری ابتدا از اون کشور مجوز میگیرن.

 


تسلا سری اس Tesla S

Tesla :

اسم این شرکت رو زیاد شنیدن اما جالب بدونین این شرکت رو مارتین ابرهارد (Martin Eberhard) و مارک تارپنینگ سال 2003 تاسیس میکنن و ایلان چون علاقه مند به خودرو های با انرژی پاک بود سال 2004 با 70 میلیون دلار در این شرکت سرمایه گذاری میکنه و مدیر اجرایی شرکت هم میشه.
این شرکت بحران های زیادی رو پشت سر گذاشته بهتر بگیم ایلان نبود ورشکست میکرد چون سال 2007-2008 کار به جایی رسید که هزینه تولید ماشین ها چند هزار دلار بیشتر از قیمت فروش ماشین ها بود و شرکت ضرر میکرد و مجبور شدن کلی نیرو رو تعدیل کنن و یه سری از دفاتر رو ببندن. ایلان ماسک هم بیکار نمیشینه و شرکت توسعهٔ نرم‌افزار Everdream که سهام دار اصلیش خودش بوده رو میفروشه و 120 میلیون دلار به شرکت تسلا موتورز(Tesla) تزریق میکنه.

این شرکت اون بحران رو گذروند و سال 2010 سهامش عرضه شد، سال 2012 موفقیت بزرگ تسلا رخ داد و خودروی تسلا-اس رو روانه بازار کرد و بعد از اون هم سال 2014 و سال 2015 مدل های تسلا اس85دی و پی85دی رو روانه بازار کرد.

 

اهداف این شرکت رو هم ببینیم با هم:

  • خودرو(اتومبیل) : تولید خودرو های برقی با کمترین هزینه و بهترین امکانات
  • خودرو های شخصی : تامین نیاز جامعه برای حمل و نقل با خودروهای شخصی
  • انرژی خورشیدی : افزایش قابلیت ها و تولید انرژی با Powerwall و Solar Roof
  • سوخت های فسیلی : کمک به حذف سوخت فسیلی و جایگزینی با انرژی خورشیدی (Solar Energy)
  • هوشمند سازی و اپلیکیشن داخلی : سیستم هوشمند و کنترل خودرو برای کاربر(راننده) با استفاده از هوش مصنوعی


SolarCity :

این شرکت ایده اولیش از خود ایلان بود اما توسط دو پسر عمو  لیندون رایو و پیتر رایو در سال 2006 تاسیس شد و ایلان هم بعدا یکی از سرمایه گذارهای اصلی شرکت شد. اولین قرارداد بزرگ شرکت سال 2008 بود و قرارداد بزرگ بعدی به ارزش 200 میلیون دلار در سال 2015 بود. این شرکت بزرگترین ارائه دهنده خدمات انرژی خورشیدی و پنل های خورشیدی در امریکا هست.

یکی از وظابف این شرکت تامین انرژی های جایگاه های سوپرشارژهای شرکت تسلا(محل شارژ خودروهای تسلا) هم هست.

اهداف شرکت سولارسیتی هم "صرفه جویی در هزینه ها" و "حفظ و سازگاری با محیط زیست" هست.

 

 

هایپرلوپ hyperloop
The Boring Company & Hyperloop :

شرکت بورینگ یک شرکت ساخت تونل های زیرزمینی که تا سال 2018 زیر مجموعه شرکت اسپیس ایکس بود و بعد از این شرکت جدا میشه و مستقل میشه و حدود 90 درصد سهام این شرکت متعلق به ایلان ماسک هست. اما پروژه هایپرلوپ(Hyperloop) ایده ای بود که ایلان سال 2013 به ذهنش رسید (نا گفته نماند شایدم باور نکنید این طرح رو اولین بار سال 1904رابرات گودارد داده بود.) سال 2015 بود که عملیات اجرایی این طرح شروع شد و تونل های عظیمی به طول 8 کیلیومتر به هم متصل شدن و با استفاده از سیستم خلاء و از بین بردن اصطکاک در این تونل ها، کپسول هایی که حامل مسافران هستن رو با سرعتی حدود 1200 کیلومتر در ساعت جا به جا میکنه. سال 2020 هم تست انسانی با دو از کارمندای خود شرکت انجام شد. این پروژه به علت هزینه های سنگین و همین طور نیاز به کارهای عمرانی و مهندسی دقیق زمان بر میشه.

 

اهداف این شرکت و پروژه :

  • ساخت تونل و زیرساخت ها : بهینه کردن و کاهش هزینه های ساخت تونل و برطرف سازی نیاز ها و زیرساخت های حمل و نقل
  • جا به جایی و حمل بار : افزایش ایمنی و سرعت جا به جایی افراد با بالاترین دقت ممکن و راهکاری برای جا به جایی بار در نقاط مشخص


OpenAI :

سال 2015 با حدود 1 میلیارد دلار سرمایه گذاری توسط ماسک و دو شریک اصلی دیگه تاسیس شد، این شرکت کارش پژوهش و تحقیق در مورد هوش مصنوعی و توسعه هوش مصنوعی برای کمک به بشریت هست. سال 2016 هم اولین پلتفرم هوش مصنوعی شرکت با اسم "Open AI Gym" معرفی شد که هدفش یادگیری تقویتی بود و سال 2016 هم پلتفرم دوم برای یادگیری هوش عمومی (general intelligence) منتشر شد.

 

شرکت و پروژه های تحقیقاتی :

  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین : ایجاد یک هوش مصنوعی قوی و منحصر به فرد
  • بازی های رقابتی : ایجاد هوش مصنوعی برای رقابت و یادگیری از انسان (این ربات در 2017 در بازی Dota2 تست شد)

 

 

 چیپ نیورالینک Neuralink chip

Neuralink :
نیورالینک در سال 2016 تاسیس میشه و سال 2017 عمومی معرفی میشه. زمینه کاری و تحقیقاتی شرکت در مورد نورون و فناوری های عصبی و محصول اصلی شرکت تراشه های ارتباط مغز و رایانه است یعنی تولید تراشه هایی که قابلیت کاشته شدن در مغز انسان را داشته باشن که توی اصطلاح علمی بهشون واسط مغز و رایانه (BMIs) گفته میشه.

 

پروژه ها و بخش های اصلی شرکت:

  • عضو(اعضا) مصنوعی : کاهش هزینه های پروتز و تاثیرگذاری بیشتر در اعضای مصنوعی
  • پزشکی و درمانی : درمان بیماری های سخت و جدی با جایگذاری و تزریق ساده
  • نظامی : افزایش و بهبود عملکرد نیروهای انسانی و افزایش توانایی آن ها
  • رباتیک : مدل سازی و ایجاد ارتباط موثرتر بین انسان و عمکلرد مغز با ربات ها و ماشین

 

 

 

ایلان ماسک ، ایلان ریو ماسک ، اسپیس ایکس ، اسپیس x ، Elon Reeve Musk‎ ، Elon Musk‎ ، تکنولوژی و فناوری ، تسلا ، اینترنت ماهواره ای ، Zip2 ، paypal ، پی پال ، کامپک ، Compaq ، Xcom ، eBay ، پرداخت های مالی ، خدمات اینترنتی ، SpaceX ، هوانوردی و فضا ، ناسا ، فضاپیما ، ساخت و تولید فضاپیما ، Space Launches ، مخابرات و ارتباطات ، ماهواره و اینترنت ماهواره ای ، بخش فضایی و پرتاب ها ، Satellite Internet ، استارلینک ، Starlink ، تجهیزات فضایی ، Telecommunications ، Tesla ، Martin Eberhard ، نرم‌افزار Everdream ، تسلا موتورز ، تسلا اس ، خودروی تسلا ، Solar Roof ، Powerwall ، Solar Energy ، سیستم هوشمند ، هوشمند سازی ، انرژی خورشیدی ، SolarCity ، محیط زیست ، شرکت سولارسیتی ، The Boring Company ، Hyperloop ، هایپرلوپ ، پروژه هایپرلوپ ، ساخت تونل ، جا به جایی و حمل بار ، OpenAI ، general intelligence ، هوش عمومی ، توسعه هوش مصنوعی ، هوش مصنوعی ، Open AI Gym ، پلتفرم هوش مصنوعی ، یادگیری ماشین ، Dota2 ، رقابت و یادگیری از انسان ، نیورالینک ، Neuralink ، BMIs ، اسط مغز و رایانه ، پزشکی و درمانی ، تراشه های ارتباط مغز و رایانه ، نورون و فناوری های عصبی ، مدل سازی ، عمکلرد مغز ،
500pxinstagramlinkedin
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر