menusearch
orbitart.ir

عکاسی طبیعت (Nature Photography)

جستجو
یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ | ۱۳:۵۳:۰
۱۴۰۰/۷/۲۱ چهارشنبه
(1)
(0)
عکاسی طبیعت (Nature Photography)
عکاسی طبیعت (Nature Photography)

با تعریف ساده ای از عکاسی طبیعت (nature photography) شروع میکنیم : "هر عکسی که انسان و عوامل انسانی و ساخته دست بشر رو توی عکس ثبت شده نبینیم."

به طور کلی و ساده تر میشه عکس هایی که خالی از حضور انسان، ماشین آلات و ساختمان و اماکن باشه و هم چنین عکس باید در طبیعت گرفته بشه.

 

nature photo عکاسی طبیعت
1- لنز مناسب برای عکاسی در طبیعت:
هیچ اجباری در نوع خاصی از لنز نیست اما بهترین راه استفاده از لنز با فاصله کانونی زیاد یا لنز زوم هست، علتش هم مشخص هست چون شما در طبیعت هستید و ممکن سوژه های شما حیوانات و پرندگان و ... باشند که نیاز به عکاسی با فاصله نسبتا زیاد و بدون برهم زدن موقعیت سوژه دارند. پس لنز های زوم با دیافراگم f/1.4 یا f/1.2 برای این کار مناسب هستن.

نکته : اگر قصد خرید دو لنز زوم دارین، یادتون نره اگر یکی رو با دیافراگم f/1.4 یا f/1.2 خریدین لنز بعدیتون f/2.8 باشه. به خاطر اندازه دیافراگم ها خروجی های بیشتری در عکاسی کردن داریم.

عکاسی بوکه عکاسی ظبیعت

نکته : برای این ژانر عکاسی فرض کنین میخواین از گل و گیاهان عکاسی کنین، شما باید علاوه بر انتخاب کادر مناسب، نوع لنز مناسب و فاصله کانونی مناسب رو هم تعیین کنین، چون شما توی این حالت باید به صورت دقیق به مخاطب هدف و سوژه عکاسیتون رو منتقل کنین و با استفاده از بوکه و تار کردن سوژه رو از پس زمینه جدا کنین. برای داشتن پس زمینه بوکه و تار میتونیم از لنز با دیافراگم وسیع مثل لنزهای f/2 - f/2.8 هم استفاده کنیم.

 

 

 

2- عکاسی کراپ و تکستچر(بافت)
یکی از بخش های جذاب عکاسی طبیعت عکاسی تکستچر هست، یعنی چی؟ فرض کنین رفتین از درخت یا گیاه عکاسی کنین، با دوربینی که دستتون اگر برید سمت یه بخش خاص از گیاه یا درخت و تمرکزتون رو بذارین روی بافت اون نقطه بهش میگیم عکاسی از بافت یا عکاسی تکستچر (texture photography). یه بخش جذاب در عکاسی طبیعت محسوب میشه و شما هم با نزدیک شدن به سوژه یا با داشتن لنز مناسب با قدرت زوم معقول میتونین این کار رو انجام بدین. دقت کنین در این نوع عکاسی تقریبا طیف رنگی ثابتی توی کل تصویر داریم و عکسی که شما گرفتن به علت نزدیک بودن زیاد به سوژه ممکن در نگاه اول برای مخاطب گیج کننده باشه و مخاطب حدس های خطایی از سوژه ای که شما ازش عکاسی کردید بزنه.


3- در مورد سوژه خود در طبیعت اطلاعات کافی داشته باشید :

در حال آماده سازی برنامه برای عکاسی از درختان و جنگل هستیم یا به دنبال عکاسی از پرنده یا حیوون خاصی در جنگل هستیم یا منتظر شکوفه دادن گلی خاص هستیم، همه مواردی که گفتیم یه چیز ثابت دارن، دونستن و جمع آوری اطلاعات کافی از سوژه برای چی؟ "برای گرفتن بهترین عکس های ممکن، در کمترین زمان ممکن از سوژه مورد نظرمون"

با چندتا مثال این موضوع روشن تر میشه، فرض کنید میخواین از روباه یا شغال عکس بگیرید باید بدونین این دو حیوون به شدت تروس هستن و به محض دیدن شما فرار میکنن و دور میشن و این که جزو حیوونات شب گرد هم هستن و شما در روز کمتر پیداشون میکنین. یا مثلا قصد عکاسی از یه رودخونه فصلی رو دارین، رودخونه های فصلی حجم آبی که ازشون میگذره در طول سال کم و زیاد میشه.

 

 

4- تجهیزات و وسایل لازم برای عکاسی طبیعت

من به شخصه بدون سه پایه سمت طبیعت نمیرم، مخصوصا اگر بدونین مقصدتون آبشار یا رودخونه داره،

کیف دوربین مناسب...خیلیا این موضوع رو سرسری میگیرن، برای خرید کیف دوربین هزینه کنین و اصلا ناراحتش نباشین چون باید احتمال افتادن کیف دوربین هم در نظر بگیریم.


نکته : اگر میبینین که کیف دوربینتون زیاد محکم و ضد ضربه نیست، از فوم یا اسنفنج های نیمه خشک به عنوان ضربه گیر استفاده کنین، چه جوری؟ تمام کیفای دوربین جیب بقل و پشت و جلو دارن توی اون نقاط ضربه گیر قرار بدین و محم ترین نقطه کف کیف دوربین هست، خیلی از کیف ها کفشون پایه های محکم و ضد ضربه داره اما کیف شما این آپشن رو نداره حتما حتما حواستون باشه و کف کیف رو از داخل با لایه های نرم به عنوان ضربه گیر پر کنید.

 

باتری...!!!، وای به روزی که تک باتری باشین و قصدتون سفر و گردش توی طبیعت باشه، شما حداقل باید یه باتری کاملا شارژ شده اضافه همیشه همراهتون باشه. بارها پیش اومده تک باتری باشین و ببینین باتری در حال تموم شدن هست.

نکته : به هیچ عنوان باتری تقلبی یا همون fake نخرید چون به دوربین آسیب میزنن و خیلی وقت ها شده جای باتری دوربین رو تخریب میکنن، چون باتری های تقلبی اکثرا بعد از مدتی ورم (باد) میکنن و به دستگاه آسیب میزنن. دوربین رو زیاد جلو افتاب و دمای بالا نذارید این کار باعث داغ شدن دستگاه میشه و باتری هم با گرم شدن هم عمرش کم میشه و هم ممکن باد کنه و داخل دستگاه گیر کنه.

 

 

5- بهترین دوربین را برای عکس های طبیعت بیابید

بدنه دوربین سنسور Crop خود را بیاورید،
اگر بدنه دوربین فول فریم و سنسور برش دارید، در نظر داشته باشید که فول فریم را در خانه بگذارید. لنزها فاصله کانونی م effectiveثرتری در دوربین های سنسور برش دارند.

این امر به ویژه هنگام تیراندازی به حیوانات مفید است. فاصله ای وجود دارد که باید رعایت کنید تا آنها را نترسانید. یک لنز 50 میلی متری روی بدنه دوربین سنسور برش، بزرگنمایی م 1.ثر 1.6 برابر را بر روی یک دوربین فول فریم نشان می‌دهد. استفاده از سنسور برش به معنای نزدیک شدن هرچه بیشتر برای عکاسی از طبیعت و حیات وحش است.

 

 

6- بهترین زمان روز را برای گرفتن عکس های کامل از طبیعت انتخاب کنید
عکسبرداری در صبح زود یا عصرهای بعد مزایایی دارد. این شامل احتمال کم بودن جمعیت منطقه ای است که در حال عکسبرداری هستید.
این امر به ویژه در مناطق "توریستی" پر رفت و آمد اهمیت دارد. اینها پارکهای ملی محبوب و سایر نقاط دیدنی هستند. صبح زود و عصر(حوالی غروب) ربهترین زمان هستند. چون به احتمال خیلی زیاد عکس های عالی از حیات وحش به ثمر می‌رسانید. بسیاری از حیوانات از گرمای روز فرار می‌کنند. آنها وقتی تاریک تر و سردتر هستند بسیار فعال تر هستند.

 

نکته : انتخاب زمان مناسب در عکاسی نور مناسبی به عکس ها میده و همین نور مناسب بیشترین تاثیر رو توی عکاسی شما داره.
عکاسی با نور طبیعی عبارت است از عکاسی در فضای باز با استفاده از نور مستقیم یا غیر مستقیم خورشید یا ماه. عکسهای طبیعت در نور صبح یا عصر به طور کلی عالی به نظر می‌رسند. و بخصوص در ساعات طلایی. این نور پس از طلوع و قبل از غروب آفتاب دارای کیفیت ملایم تر و مه آلود تر است. سوژه های شما را به طور یکنواخت روشن می‌کند و سایه های شدید ظهر را از بین می‌برد. یک پرنده کوچک را در یک درخت یا حتی برگهای آن درخت تصور کنید. اگر موضوع شما این است، به آرامی با رنگ طلایی خورشید در حال غروب روشن می‌شود. این چیزی است که من آن را جو می‌نامم. این نوع نور می‌تواند یک پوشش احساسی برای تصاویر شما ایجاد کند. در غیر این صورت بازتولید آن دشوار است. تفاوت در اثربخشی شات را متوجه خواهید شد. حتی ممکن است تفاوت بین عکس های صبح و عصر را مشاهده کنید. تغییرات دمای رنگ را بررسی کنید.

 

درختان جنگل

نکته : از زوایای مختلف و با دید خودتون هم عکاسی کنین، از یه سوژه هم از زوایای مختلف و هم از دور و نزدیک عکاسی کنین، اگر کلیشه ای کار کنین خلاقیت شما به زودی از بین میره و این رو همیشه باید به یاد داشته باشیم که خلاقیت همیشه توی عکاسی لازم هست.

 

نکته : برای عکاسی در طبیعت همیشه وسایل نجات و امداد ضروری همراه داشته باشین،

اگر به نقاط بکر طبیعت میرید همیشه به خانواده و یا فرد معتمد موقعیت خودتون رو برای سفر ارسال کنین چون از اتفاقات آینده هیچ خبری نداریم.

 

نکته: عکاسی از درخت و حیوانات در خانه و اماکن

همون اول کار بالای بالا توی تعریف گفتیم حتما عکس باید توی طبیعت باشه، مثلا فردی میره توی حیاط خونه ای که وسط شهر هست، هم درخت داره هم پرنده میتونه ببینه هم عنکبوت هم مورچه و کلی موجود زنده دیگه که توی اون اکوسیستم دارن زندگی میکنن اما این عکاسی طبیعت نیست، "عکاسی طبیعت صرفا باید در طبیعت و خارج از شهر و حتی روستاها باشه"
شاید سخت گیرانه به نظر بیاد اما واقعیت داستان همین هست، عنکبوت و گل و گیاه توی خونه و یا پرنده روی درخت و تیر برق کنار خونمون رو با سوژه در طبیعت مقایسه نکنیم خیلی بهتر هست. میخواین عکستون واقعا جذاب و تاثیر گذار باشه باید در یه محیط واقعا طبیعی و توی دل طبیعت گرفته شده باشه. عکاسی شهری و عکاسی خلاقانه داستانی جدا داره و خودش یه ژانر فوق العاده جذاب حساب میشه.

 

جنگل و طبیعت

نکته خیلی خیلی مهم :  به حیوانات و محیط زیست احترام بگذارید :

از عنکبوت، سوسک، مورچه، زنبور و سایر حشرات عکس میگیرید، بعد از عکس خواهشان نکشیدشون یا لونه و خونشون رو خراب نکنیم.
توی طبیعت پرنده و یا حیوون جذاب کم نداریم، بعد از عکاسی نه وارد محل زندگیشون بشیم و نه قصد گرفتن و بردن این حیوونات و پرندگان رو داشته باشیم.
زباله هم که خودتون بهتر از من میدونین به هیچ عنوان زباله های خودمون رو نباید توی طبیعت رها نکنیم، چون اینجوری اکوسیستم جانوری منطقه، زیست بوم منطقه اون منطقه رو بر هم میزنیم.

خلاصه کاری نکنیم که چند سال بعد با حسرت به عکسایی که گرفتیم نگاه کنیم و ببینیم اون منطقه و یا موجودات اون منطقه از بین رفتن.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

1 نظر